Syvälahden maisemasovitteet, osa IV

Suomen Tuulivoima Oy on teettänyt maisemasovitteita, jotka on tehty Syvälahden alueella tehtyjen kuvausten pohjalta. Maisemasovitteiden avulla saadaan selvyyttä siihen, miten tuulivoimalat näkyvät minnekin. Sovitteet on tehnyt TuuliSaimaa Oy.

Tässä osiossa on kuvat Linnosaaren päädystä (kuva 2), Rauniokummun muistomerkiltä (kuva 3) sekä Oriniemessä Syvälahden puoleisella rannalla sijaitsevan pudotuspaikan kohdalta (kuva 1) Syvälahteen päin. Kuvat on otettu talvella 2013. Kuvauskartta on tehty maanmittauslaitoksen avoimen aineiston Maastokarttarasteri 1:50 000 pohjalta 05/2013. Lisenssi.

Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!

Kuvauskartta3_final

Kuvauskartta 4. Linnosaaren päädystä, Rauniokummun muistomerkiltä sekä Oriniemessä Syvälahden puoleisella rannalla sijaitsevan pudotuspaikan kohdalta Syvälahteen päin.

 

Kuva 1.

Kuva 1. Oriniemessä (Oriniementie 714:n kohdalta rantaan) Syvälahden puoleisella rannalla sijaitsevan pudotuspaikan kohdalta Syvälahteen päin. Oikeimman puoleinen voimala sijaitsee Pässintyykynmäellä, jonne on n. 3,5 km. Taaemmat voimalat ovat Niinilammenvuorella (n. 4,2 km päässä) ja Oravuorella (n. 4,8 km päässä).

Kuva 2. Linnosaaren päädystä kaakkoon/itään.

Kuva 2. Linnosaaren päädystä kaakkoon/itään. Oikealla näkyvät kolme voimalaa ovat Päässintyykynmäen (n. 3 km) Niinilammenvuoren (n. 3,7 km) sekä Oravuoren (n. 4,4 km) voimalat.

Kuva 4. Rauniomäen muistomerkiltä Syvälahteen päin.

Kuva 3. Rauniokummun muistomerkiltä Syvälahteen päin. Voimalat peittyvät metsän taakse (ääriviivat osoittavat, millä kohdin voimalat ovat).